Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με δέκα μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη «διαρροή» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 82%. Μάλιστα, το 11% των πολιτών που στήριξαν το κόμμα της Κουμουνδούρου στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ.

Στις εννέα, μονάδες, δε, είναι η διαφορά της ΝΔ (28,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,5%) στην πρόθεση ψήφου. 

Αλλά και στην παράσταση νίκης μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 23% του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 23% και ο... κανένας 40%.

Επιπλέον, το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

Μόλις 21% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο ασφάλειας-αστυνόμευσης, ενώ το 68% εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα ζητήματα αυτά. 

Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».

- Η αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι κατά 32% θετική και σε ποσοστό 56% αρνητική.

Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση.