Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας μάλιστα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αποπομπή στελέχους της.

Αφορμή αποτελεί μια ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία καλεί τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και με όπλα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους εγκληματίες.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επιλογή τέτοιων στελεχών, ενώ τον καλεί να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή του από το κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

"Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επενδύσει πολλά στο “μητρώο στελεχών”, προκειμένου να ανανεώσει το κόμμα του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως. Προς τούτο, είχε μάλιστα δώσει στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2017 τα πρώτα 15 στελέχη που είχε εγκρίνει για το συγκεκριμένο μητρώο, με σκοπό να προωθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και ο απόστρατος αξιωματικός, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος προ ολίγων ημερών έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας και να καλεί τους πολίτες να αγοράσουν όπλα για να προστατευτούν!

Έψαξε πολύ ο Κυρ. Μητσοτάκης για να βρει τέτοια στελέχη; Αυτές άραγε είναι οι συμβουλές που δίνει ο κ. Κοσμόπουλος στον κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος; Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε από τον επικεφαλής της ΝΔ να αποπέμψει άμεσα τον κ. Κοσμόπουλο από το κόμμα του. Οι απόψεις που προτρέπουν στην αυτοδικία καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και υπονομεύουν σοβαρότατα τη δημοκρατία".

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση που δημοσιεύει ο ΣΥΡΙΖΑ: