Τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, στις οποίες έκανε λόγο για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου

"Να σταθώ λίγο στη δήλωση αυτή; Είναι δυνατόν; Πρέπει να σκεφτούμε και την οικονομία μας, τον τουρισμό μας και το συμφέρον της Ελλάδας να έχει μια εικόνα σταθερότητας και αυτοπεποίθησης. Το να βγαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και να μιλάει για ακήρυχτο πόλεμο, σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδέχεται ότι έχει ακήρυχτο πόλεμο στα σύνορά της" σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

"Βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από κάθε εμπρηστική δήλωση Τούρκου υπουργού, από κινήσεις πολιτών που κατανοούμε την ευαισθησία τους, αλλά την εξωτερική πολιτική δεν την κάνουν οι πολίτες και θα πρέπει να υπάρχει προσοχή σε αυτό. Καταλαβαίνω την ανάγκη τους, ειδικότερα μετά τη θυσία του πιλότου μας, είναι απόλυτα κατανοητό. Γενικώς, δεν δείχνουμε εικόνα συντεταγμένης κυβέρνησης, ποιον υπουργό να σχολιάσω, τον κ. Κοτζιά, τον κ. Καμμένο ή τον κ. Κουβέλη;" τόνισε.

"Ζητάμε ενημέρωση και να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο" συμπλήρωσε.