Με καθυστέρηση και υπό την απειλή κυρώσεων από την Βουλή, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητά συγγνώμη για το υβριστικό σύνθημα, στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ, Φωκάς ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίο.

«Σχετικά με το θέμα συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκης, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους», ανέφερε στην επιστολή του.

«Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι την Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού», υπογραμμίζει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το protothema,gr, η Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα αποφάσισε την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή Δεοντολογίας για περαιτέρω εξηγήσεις και ενδεχομένως για επιβολή συστάσεων ή κυρώσεων.

fokas2.png