Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης

|
THESTIVAL TEAM

Στην διαβεβαίωση πως δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος, προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία η οποία είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Όπως τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «h δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας», ενώ σημείωσε πως «έχουν υπάρξει επικοινωνίες σε επίπεδο διπλωματών».

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.