Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας  είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας" αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι "επικοινώνησα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν προκειμένου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την επανεκλογή του. Συζητήσαμε επίσης, θέματα ελληνορωσικής & ευρωρωσικής συνεργασίας αλλά και για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, με έμφαση στη στάση της Τουρκίας".