Υπέρ της απόφασης του ΣτΕ η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών τάσσεται η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, "η απόφαση του ΣτΕ για τις αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα" και σημειώνει πως "η νεολαία των ΑΝΕΛ χει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η απόφαση του ΣτΕ για τις αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων.

Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές.

Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου".