«Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προσέθεσε μάλιστα πως «αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία».

Ο πρόεδρος της Βουλής στάθηκε στο γεγονός ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε».

Αναφερόμενος στους πολιτικούς, υπογράμμισε πως θα έπρεπε, με μεγαλύτερη ευαισθησία, «να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες».

Ο κ. Βούτσης ςπισήμανε πως «σε διαφορετική περίπτωση (εάν δεν βοηθούν οι πολιτικοί στη διαλεύκανση υποθέσεων), από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του» Αγγελική Λάζου