Παράνομη χαρακτήρησε την παρουσία των μουσουλμάνων βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάδης.

«Ο Ερντογάν είπε ότι οι τέσσερις είναι δικοί του, αλλά δε με ενδιαφέρει τι λέει ο Ερντογάν που είναι ένας παράφρονας δικτάτορας. Σημασία έχει τι πράττουν οι συγκεκριμένοι τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές. Το Σύνταγμα λέει ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Εθνος. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αντικρίζουμε βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου να ενδύονται την τουρκική σημαία και να λατρεύουν τον Κεμάλ» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε:

«Οι βουλευτές εκπροσωπούν το έθνος και το έθνος έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος για να ξεριζώσει την ημισέληνο από την Ελλάδα. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υπάρχουν μέσα στην ελληνική Βουλή βουλευτές που ενδύονται την τουρκική σημαία και λατρεύουν το σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ».

Χριστοδουλοπούλου: Είναι προκλητικό η Χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα

Στον χρυσαυγίτη βουλευτή απάντησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας ότι κάνει κήρυγμα μισούς και έχει ναζιστικό λόγο .

«Κάνετε μόνιμα κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας σε βάρος και των βουλευτών που αναφερθήκατε αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στο κοινοβούλιο. Δεν επιτρέπονται οι προτάσεις συμψηφισμού επειδή κάποιος είπε κάτι κάποτε. Ο ναζιστικός λόγος είναι καταδικασμένος, αυτό που σας λέω! Είναι προκλητικό η χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα.»

Νωρίτερα ο κ. Κασιδιάρης είχε αντιπαράθεση με την κ. Χριστοδουλοπούλου για τον χρόνο στον οποίο θα μιλούσε αλλά και για το γεγονός ότι τον εγκάλεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής επειδή αποκάλεσε το Νίκο Βούτση κομματικό εγκάθετο.

«Έχετε καταργήσει το Σύνταγμα, έχετε καταργήσει την νομιμότητα θα καταργήσουμε και τον κανονισμό της Βουλής; Μην επιχειρείτε καινούργιο πραξικόπημα ο κανονισμός μου δίνει 20 λεπτά για να μιλήσω. Μπορεί η διάσκεψη των προέδρων να καταργήσει τον κανονισμό; Θα φέρετε και την αστυνομία να με κατεβάσει από το βήμα; Να είστε λίγο σοβαρή. Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι θεωρεί ύβρη την άποψή μου ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος. Και την άλλη μέρα έρχεται στην ολομέλεια της Βουλής και λέει στον Αθανασίου «άι στο διάολο» και θεωρεί το κομματικός εγκάθετο ύβρη. Εσείς μετατρέπετε την αίθουσα της Βουλής σε χαμαιτυπείο και σε καφενείο όταν ο ένας βουλευτής λέει τον άλλον γαϊδούρι και βρώμα και θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια

Είναι μόνιμη πρακτική να μας επιβάλλεται πρόστιμα και αποβολές λες και είμαστε στο γυμνάσιο αλλά αυτά δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκτυπο στην απόλυτα νόμιμη πολιτική δράση της χρυσής Αυγής».

Ηλιόπουλος: Καληνύχτα σάπιο πολιτικό σύστημα

Σε υψυλούς τόνους ήταν και ο λόγος του βουλευτή της Χ.Α., Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του επετέθη στους μουσουλμάνους βουλευτές.

«Εμείς όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο σηκώνεται η τρίχα μας πως θα σηκωθεί η τρίχα των άλλων που έχουν πίσω τους τον Κεμάλ και την τουρκική σημαία. Καληνύχτα σάπιο πολιτικό σύστημα ζήτω η Αιώνια Ελλάς. Η χρυσή Αυγή θα συνεχίζει να καταγγέλλει και να λέει όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Η απόφαση που παίρνετε είναι παράνομη και δε μας ενδιαφέρει καθόλου»

Αυτή την ώρα τοποθετούνται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και σε λίγο θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να επιβληθούν οι ποινές στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.