Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη, αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την αθώωσή του για την υπόθεση "λιντσάρετε τον Πάχτα".

Ερωτηθείς για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις με τον ομογενή επιχειρηματία.

"Άκουγα την κυρία Μπακογιάννη, την υπερασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που έχει αναμειχθεί με ότι υπόθεση όπου υπάρχει offshore, υπάρχει και η οικογένεια από πίσω, να μιλάει για τον Ιβάν Σαββίδη. Την πρώτη τροπολογία για το θέμα της ΣΕΚΑΠ και τη παράκληση να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ την έκανε η ΝΔ. Εκείνοι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ και ότι θα διαγράψουν το χρέος. Τώρα βρήκαν τη σημερινή κυβέρνηση" τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

"Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι δεν πρέπει να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική και να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Ας αφήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του όρια".

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς: "Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση".

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες "όμηροι" να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. "Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση" κατέληξε.

Για το ονοματολογικό των Σκοπίων: "Η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος. Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές".

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr: