Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής και τομεάρχης Θράκης της Νέα Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για τραγικά λάθη από πλευράς της κυβέρνησης, όσον αφορά στο επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Είμαστε κόμμα εθνικής ευθύνης. Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα, έχουμε υποστεί και πολιτικό κόστος γι' αυτό και δεν μας πειράζει καθόλου. Ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν να λαϊκίσουμε τώρα πάνω στον συναισθηματισμό της στιγμής; Δεν το κάναμε. Δεν πρόκειται να μπω σε συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο διαρκεί αυτό το επεισόδιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ν.Δ. έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως και δημοσίως και κατ' ιδίαν. «Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι μαζί μονιασμένοι, να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στα λάθη του κόμματος του, παραδεχόμενος πως επί της υπουργίας του δεν εκσυγχρονίστηκαν σημεία εισόδου που θα μπορούσαν να έχουν εκσυγχρονιστεί, όπως στις Καστανιές, καθώς «δεν διαπιστώσαμε τότε την ανάγκη, διότι δεν προβλέψαμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα το κάνουμε τώρα όμως».

«Δεν μπορεί να είναι αυτή η είσοδος της Ευρώπης», τόνισε αναφερόμενος στον μεθοριακό σταθμό Καστανιών. «Όποιος έρχεται από την Τουρκία το πρώτο πράγμα που βλέπει από την Ευρώπη είναι το τελωνείο και η είσοδος στις Καστανιές. Μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα και θα το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.