Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύσει για ακόμη μία φορά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το ποδόσφαιρο μέσω επιχειρηματιών, όπως εργαλειοποίησε την αδειοδότηση ΜΜΕ χρησιμοποιώντας επιχειρηματίες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν από τους επιχειρηματίες για τους οποίους είπε πως η Ν.Δ. θέλει να να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά με κανόνες.

Επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοτνας ότι «επιχειρεί να διαχύσει την ευθύνη και βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Grexit από τις αθλητικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αυτό θα ήταν καταστροφικό γιατί προφανώς θα υποβάθμιζε μια σειρά ελληνικές δραστηριότητες που αναφέρονται στον επαγγελματικό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις υποδομές, τις επενδύσεις. Και δεν θα προσέφερε καμία ουσιαστική λύση.

«Στην πραγματικότητα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., «η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη από την ίδια -γιατί κανένας δεν εμπόδισε τον κ. Τσίπρα τρία χρόνια να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και τέτοιου είδους συμπεριφορές- και θα τη μεταφέρει σε όλους. Θα την μεταφέρει στον Ατρόμητο, θα την μεταφέρει στον Πανιώνιο, θα την μεταφέρει στον ΠΑΣ Γιάννενα, θα την μεταφέρει στη Λάρισα, θα την μεταφέρει σε όλες τις ομάδες, σε όλη την επικράτεια» είπε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας πως για τη Ν.Δ. το βασικό στοιχείο κάθε δραστηριότητας είναι η εφαρμογή και η τήρηση της νομιμότητας.

Όπως είπε«δεν θέλω τώρα ούτε να μιλήσω για τις προνομιακές σχέσεις που έχει ο εξαφανισμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει το θέμα, ούτε και για τον τρόπο με τον οποίο οι υπουργοί του εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχει ο κ. Σαββίδης κάθε φορά. Θέλω να μείνω στην ουσία. Η ουσία είναι η τήρηση της νομιμότητας».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά η κ. Σπυράκη τόνισε πως η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει μια σταθερή κατεύθυνση αναθεωρητική και ταυτόχρονα δείχνει μια έντονη νευρικότητα και μια επιθετικότητα, που φτάνει στην πειρατική συμπεριφορά.

«Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν, όπως πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσει, δεν ήταν μόνο εντελώς απροετοίμαστη. Φαίνεται πως τελικά οδηγεί στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτό που είναι απαραίτητο ήταν και είναι ανάγκη η Κυβέρνηση να αναπτύξει χειρισμούς με ευθύνη. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει» ανέφερε.

Σχολίαζε πως «έχουμε ακούσει τον κ. Καμμένο να μιλάει για ομήρους. Και σήμερα, όπως πολύ σωστά είπατε από την αρχή αυτής της συζήτησης, ακούμε τον αναπληρωτή του κ. Καμμένου, τον κ. Κουβέλη, να κάνει λόγο για "υπερτροφικές" αναφορές στην ομηρία».

«Θέλουμε, λοιπόν, η κυβέρνηση, εκτός από το να παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές για ένα θέμα που εξελίσσεται σε μείζον για τους δύο αξιωματικούς μας, που είναι στις τουρκικές φυλακές, να ενεργήσει ώστε τα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω. Να γυρίσουν στις οικογένειές τους και στην Πατρίδα», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υποβάθμισε από την αρχή το γεγονός.

Για την υπόθεση της Novartis τόνισε πως όλη αυτή η κινητικότητα που εμφανίζει η υπόθεση με τα στοιχεία τα οποία αποστέλλει η κυρία Τουλουπάκη, θα μπορούσε κάλλιστα, με πολύ μεγάλη ευκολία να χαρακτηριστεί κωμική, αν δεν ήταν εξόχως επικίνδυνη, εξόχως προβληματική, για να καταλήξει επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία, όπως είπε χαρακτηριστικά.