Δεκτό έγινε χθες το αίτημα του ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, για άμεση παρέμβαση του ΕΚ για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «επί 12 ήμερες συνεχίζεται η παράνομη κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φύλακες υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Είναι μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελληνική κοινή γνώμη.

Ο κ. Μαριάς συνέχισε λέγοντας: «Χθες σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα οι γονείς των δύο παλικαριών και οι κάτοικοι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κάνω έκκληση στο Σώμα και σε εσάς προσωπικά όλοι μαζί με μια φωνή εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαιτήσουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Θέλουμε την άμεση συμπαράστασή σας κύριε Πρόεδρε, το αναμένει όλη η κοινή γνώμη, το αναμένουν οι γονείς των παλικαριών».