Να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με τα σκάνδαλο Novartis ζήτησε μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90.1" ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ περί σκευωρίας.

Όπως τόνισε "πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη". Παράλληλα, υπενθύμισε τις δηλώσεις του αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες λέγοντας πως ο ίδιος θα ήθελε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν.  

Σε ερώτηση για το εάν έπρεπε να έρθει στη Βουλή η υπόθεση χωρίς επαρκή στοιχεία, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ο κ. Ρήγας είπε πως από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη "πέφτει" σε πολιτικά πρόσωπα οφείλει να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.  Με αφορμή αυτό το γεγονός επανέλαβε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως εκτίμησε ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν καθώς όπως είπε δεν μπορεί κάτω από τη "μύτη" των πολιτικών προϊσταμένων να συνέβαινε όλη αύτη η ιστορία και να μην έγινε αντιληπτή.  

Ο Παναγιώτης Ρήγας προσέθεσε πως "αποδείχτηκε ότι δεν τα φάγαμε μαζί, τα ΄φάγαν κάποιοι και δεν μιλώ για πολιτικά πρόσωπα αλλά για ένα σύστημα" είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση παίρνει όλα τα θεσμικά μέτρα ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.