Απαντήσεις ζητά από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννη Μυλόπουλο, ο Στράτος Σιμόπουλος.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση με τίτλο «και μετρό και αρχαία», αναφέρει: «Ρωτώ τους συμμετέχοντες αν επιτρέπεται να φωτογραφίζονται και να αναρτώνται αρχαιολογικά ευρήματα, από άτομα άσχετα με το αντικείμενο». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σιμόπουλου:

«Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανάρτησης για τη σημερινή κυβερνητική εκδήλωση με τίτλο «και μετρό και αρχαία», ρωτώ τους συμμετέχοντες αν επιτρέπεται να φωτογραφίζονται και να αναρτώνται αρχαιολογικά ευρήματα, από άτομα άσχετα με το αντικείμενο.

Να απαντήσει η κ.Βελένη αν είναι ηθικά και νομικά νόμιμο ο κ.Μυλόπουλος να φωτογραφίζει και να αναρτά τη λεγόμενη «Αφροδίτη της Θεσσαλονίκης» με τη λογική «εγώ πληρώνω».

Να μας πει γιατί στο παρελθόν δεν επιτρεπόταν σε κανένα στέλεχος της Αττικό Μετρό ούτε καν να φωτογραφίζεται στα σκάμματα; Τι άλλαξε;

Προφανώς η κυβέρνηση απαντώ μόνος μου γιατί δεν περιμένω οι ίδιοι να απαντήσουν».