Ως «συντριπτική ήττα για τον πρωθυπουργό, την πρώτη τόσο μεγάλη από τον Ιανουάριο του 2015» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Όσο δε για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά του Αλέξη Τσίπρα επέμεινε σε αυτούς λέγοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ 104,6" ότι «όταν ο ενορχηστρωτής είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει ψήφους αδιαφορώντας ότι τσαλακώνει ανθρώπους ήμουν ακριβοδίκαιος. Είναι αρχισυμμορίτης και έχει χαρακτηριστικά παλιανθρώπου θα γράψει η ιστορία γιατί μαζεύει ψηφαλάκια πατώντας επάνω στην τιμή μας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «οι υπάρχηγοι σε αυτή τη συμμορία είναι 5-6 άτομα» προαναγγέλοντας ότι «πέραν των μηνύσεων κατά των ψευδομαρτύρων έπεται δεύτερος γύρος μηνύσεων με τα ονόματά τους. Θα χτυπήσω στην καρδιά της υπόθεσης».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους για τον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «επιδοκιμάστηκε ως διχαστικός» και ότι «αναδείχθηκε νικητής δια του δηλητηρίου το 2015». «Δεν τον ενδιαφέρει ότι η χώρα έχει προβλήματα, τον ενδιαφέρει με το διχασμό να κρατήσει τις ψήφους του» πρόσθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε, τέλος, ότι το μεσημέρι - στις 13:30 - «θα πάω στην κυρία Τουλουπάκη (σ.σ. την εισαγγελέα Διαφθοράς) και θα αφήσω επιστολή με την οποία ζητώ να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. Ο κύκλος της δουλειάς που χρειάζεται δεν ξεπερνάει 1,5 ημέρα. Όταν τελειώσει της ζητώ να βγει να ανακοινώσει το πόρισμα της».