Το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία πρέπει να διερευνήσει όλους τους εμπλεκόμενους στο Φάρμακο, «και τον κ. Κουρουμπλή», δήλωσε ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι η επιτροπή πρέπει να έχει τη δυνατότητα εξέτασης των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων και υπογράμμισε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στον νόμο με τον οποίο καθιερώθηκαν, τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να μην εκφυλιστεί η επιτροπή "όπως γίνεται συνήθως", μένοντας μόνο σε επιμέρους ζητήματα και κάποια μεμονωμένα πρόσωπα.

Σημείωσε δε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βλέπει ενιαία τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και εκείνα που αφορούν ζητήματα διαφθοράς και φαγωμάρας μεταξύ των κομμάτων που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τις υποθέσεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια μέσω του σκανδάλου Novartis να επισκιαστούν όλα τα προβλήματα, με την προσπάθεια κυρίως να εστιάζει στο να πείσει τον λαό ότι αιτία της κρίσης και των μνημονίων, είναι τα σκάνδαλα και η διαφθορά και όχι συνολικά ένα σύστημα που έχει στο DNA του το κυνήγι του κέρδους και το οποίο υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, "βγάζει λάδι το σύστημα", και αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών και για ένα ακόμα επεισόδιο ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και κρατών της ΕΕ..