Κ. Μητσοτάκης: Θα “τελειώσετε” με εκλογές κ. Τσίπρα – Με μία κάλπη κι όχι με δέκα

|
THESTIVAL TEAM

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τη σύσταση ποανακριτικής για την υπόθεση της Novartis.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα, γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση. Υπό άλλες συνθήκες, η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πυλώνας σταθερότητας. Αν η Ελλάδα είχε γίνει μια κανονική χώρα, όπως θα μπορούσε να’ ναι από το 2015, θα ήταν ένα σημείο αναφοράς, μια ελκυστική σύμμαχος» δήλωσε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό σας επίτευγμα κ. Τσίπρα».

«Σε μια Δημοκρατία, δεν μπορείτε να “τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Εσείς όμως θα “τελειώσετε” κ. Τσίπρα πολιτικά. Με τον μόνο τρόπο που γίνεται αυτό στις δημοκρατίες. Με εκλογές, με μία κάλπη, όχι με δέκα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αλλάξατε τον εκλογικό νόμο, αλλάξατε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και στήνετε ένα παρακράτος. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν – και ελπίζω να είναι πολλοί – θέλουν να μάθουν για το μέλλον τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Εξηγήστε μας γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να ζητήσει τη διερεύνηση της δικής του περιόδου στο υπουργείο Υγείας.

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Αλλά δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικανικές αρχές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εσείς συμμαχήσατε κ. Τσίπρα με τις φαρμακοβιομηχανίες. Είστε το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος κ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η δική μας θέση είναι καθαρή: Φως στο σκοτάδι», τόνισε.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και ένα χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

«Κύριε Τσίπρα, σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία», συνέχισε.

«Δεν ήσασταν εδώ κ. Τσίπρα να ακούσετε όλους αυτούς που κατηγορείτε. Να ακούσετε τον κ. Πικραμμένο, με τρεμάμενη φωνή. Κρυφτήκατε στο γραφείο σας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Αν υπάρχουν ένοχοι σε αυτή την αίθουσα αυτοί είστε εσείς. Οι κατηγορούμενοι που στάθηκαν σ’ αυτό το βήμα έγιναν κατήγοροι».

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.