Ο  εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθανάσιος Παφίλης κατά την ομιλία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis ζητά να καταθέσουν οι μάρτυρες επωνύμως και να βρει «το κράτος σας τον τρόπο να τους προφυλάξει».

Ακόμη, τόνισε, ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στη δικογραφία, καθώς οι μάρτυρες δεν παραθέτουν στοιχεία, αλλά μιλούν με «είδα», «άκουσα» και άλλες υποθετικές φράσεις.

Ο Αθανάσιος Παφίλης ανέλυσε αρχικά το... καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο χρέωσε όλα τα σκάνδαλα -όχι μόνο της Novartis-, και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως με τις ενέργειές του όχι μόνο «αθωώνετε το σύστημα, αλλά δίνετε εξετάσεις για το αν μπορείτε να το εξυπηρετήσετε», ενώ «δικαιολογείτε τα μνημόνια και περηφανεύεστε ότι μειώσατε τη φαρμακευτική δαπάνη».

Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δημιουργώντας την αυταπάτη ότι μάχεται τον καπιταλισμό και εξαπατά τους εργαζομένους. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παφίλη:  

«Ο λαός γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία. Η συζήτηση είναι επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Λέγεται συζήτηση περί σκανδάλων, που συνοδεύεται από βαρύγδουπες εκφράσεις και τις χρησιμοποιούν κόμματα στυλοβάτες του συστήματος. Σκάνδαλο Novartis... Μήπως ζούμε σε άλλο κόσμο; Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η συμφωνία για τη Siemens; Την τηρήτε; Όλα στο φως, λέτε... Τόση υποκρισία; Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύστημα; Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο; Όλοι σας. Γιατί λέτε ότι θα αποκαλυφθεί όλη η διαπλοκή; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Υπηρετούνται και άλλες σκοπιμότητες. Αποπροσανατολισμός από βασικά προβλήματα και άλλα πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχει ένα άβατο. Ποιο είναι; Το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό είναι στο άβατο.

Δουλεύετε τον ελληνικό λαό ψιλό γαζί; Δηλαδή τι λέτε; Ότι θα κλείσετε τις πολυεθνικές; Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με δικαστικό τρόπο. Γιατί; Διότι είναι πολύπλοκο το καπιταλιστικό σύστημα. Φτιάχνουν φαρμακευτικές για να βγάλουν κέρδος. Το σύστημα είναι αδίστακτο. Τι είναι το σκάνδαλο Novartis; Οι άλλες εταιρείες δεν κάνουν τα ίδια; Είναι η συνήθης δουλειά όλων αυτών. Δεν το ξέρετε αυτό; Γιατί δεν το λέτε και οι μεν και οι δε; Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ; Γιατί θεωρείτε ότι η κινητήρια δύναμη είναι οι καπιταλιστές. Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι τα φορτώνει όλα στον καπιταλισμό. Βεβαίως και το δεχόμαστε αυτό.

Τι κάνει ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δημιουργεί στο λαό την αυταπάτη της κάθαρσης του καπιταλιστικού συστήματος. Δημιουργείτε την εντύπωση, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, για κράτος δικαίου. Ποιο κράτος δικαίου; Ταξικό είναι. Φτάσαμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη διαφθορά. Αλήθεια; Στη Γερμανία δεν γίνονται αυτά; Σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο γίνονται αυτά. Όχι μόνο αθωώνετε το σύστημα, αλλά δίνετε εξετάσεις ότι μπορείτε να το εξυπηρετήσετε.

Λέτε ότι θα τα βγάλουμε όλα στο φως. Φτάσατε στο σημείο να δικαιολογείτε τα μνημόνια και περηφανεύεστε για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τα μνημόνια που καταγγέλλατε. Πώς βγήκε αυτό το σκάνδαλο; Το FBI. Ρε που φτάσαμε; Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση ενδιαφέρεται για το καλό των ανθρώπων. 

Εμείς λέμε ότι όσο η υγεία, η παιδεία, είναι εμπόρευμα, τα σκάνδαλα είναι αναπόφευκτα και συνυφασμένα με το σύστημα. Ο καπιταλισμός σήμερα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του. Δεν τολμάτε να πείτε ότι θα φτιάξετε φαρμακευτική βιομηχανία. Τολμάτε; Δεν σας αφήνει η «μαμά». Θα φάτε πρόστιμο από την ΕΕ, ο θεός που προσκυνάτε.

Εμείς είπαμε να γίνει η επιτροπή. Με κάποιες προϋποθέσεις όμως. Να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό που έγινε με τον Παπαντωνίου ήταν κοροϊδία. Να διερευνηθεί μέχρι τέλους. Αν επαναληφθεί το ίδιο έργο, εμείς το δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στη δικογραφία. Άκουσα, είδα... Εμείς θέλουμε να μιλήσουν όλοι οι μάρτυρες. Η ΝΔ αποδέχεται τη διαδικασία με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Οι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν επωνύμως και το κράτος σας να βρει τρόπο να τους προφυλάξει. Όχι παιχνίδια λοιπόν».