Υπέρ της έρευνας «των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στις αποφάσεις τιμολόγησης των φαρμάκων» τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «σαφώς και υπάρχει» υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι «διερεύνηση δεν σημαίνει προαποφασισμένο πόρισμα ενοχής των πάντων, και ιδίως των πολιτικών προσώπων. Και είναι προφανές πλέον ότι στόχευση της επισπεύδουσας κυβέρνησης είναι να αποδοθεί μομφή και να προκληθεί θόρυβος μόνο στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων».

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει την πρόταση σύστασης προανακριτικής γιατί επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε βάθος. Παράλληλα όμως θα αναδείξει όλα τα κενά της κυβερνητικής πρότασης».

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «όταν δε, ένας υπουργός γνωρίζει το περιεχόμενο μιας δικογραφίας στο στάδιο μιας μυστικής προανακριτικής διαδικασίας που διενεργείται από την αρμόδια δικαιοσύνη και προβαίνει δημοσίως σε αξιολόγηση της υπόθεσης πριν αυτή δημοσιοποιηθεί, τότε προφανώς έχει πάρει τις σχετικές πληροφορίες από τους διενεργούντες την έρευνα λειτουργούς της δικαιοσύνης».

Στις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονά μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέστησε, «σκληρή γραμμή και όποιος αντέξει». Ενώ κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα φάση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η αποδυναμωμένη Ελλάδα ενισχύει την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας απέναντι στη ευάλωτη, όπως πιστεύει, χώρα μας».

Τέλος, για την οικονομική κατάσταση, σχολίασε πως «το ζήτημα δεν είναι κατά πόσο θέλουμε καθαρή έξοδο, αλλά κατά πόσο μπορούμε. Και, όπως φαίνεται, δεν μπορούμε ακόμα».