Φ. Κουβέλης: Σωστά συστήνεται η προκαταρκτική για τη Novartis

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Για την υπόθεση της Novartis μίλησε πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως σωστά συστήνεται η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρέπει να συσταθεί η προκαταρκτική για να εντοπιστούν όσα πρέπει και να λάμψει η αλήθεια», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Βλέπω ότι για παράδειγμα για το αδίκημα της απιστίας, καταγράφεται η παραγραφή του. Σε ότι αφορά την δωροληψία και δωροδοκία, εδώ τίθεται ένα ζήτημα εάν υπάρχει η τέλεση πράξεων, πρέπει να διερευνηθεί εάν έγιναν κατά την άσκηση καθηκόντων του υπαλλήλου – πολιτικού».

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα», δήλωσε ο ίδιος.

Εξάλλου ο κύριος Κουβέλης επισήμανε πως «η μαρτυρία από μόνη ενός προστατευόμενου μάρτυρα δεν σημαίνει και παραδοχή ευθύνης».

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος εισαγγελέας να είναι στο κόλπο, έχουμε υποχρέωση όλοι να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Μιλούν όλοι για σκευωρία, αλλά πώς αποδεικνύεται αυτός ο επιθετικός χαρακτηρισμός;», διερωτήθηκε και επισήμανε ότι «αν κάποιος έχει στοιχεία για την έλλειψη αντικειμενικότητας, ο νόμος προβλέπει τι πρέπει να κάνει».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.