Προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI ζήτησε να υπαχθεί ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, για την υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρενέβη ο κ,. Σαλμάς, ο οποίος διέψευσε ότι απευθύνθηκε στο FBI. Όπως είπε δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το FBI ούτε έχει ποτέ συναντηθεί με στελέχη του, ενώ σημείωσε ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του κ. Κούλογλου.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι όντως εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, ενώ αναφέρθηκε και σε επαφές από το 2015 με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό , συναντήθηκε μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείο της Ουάσιγκτον που του ζήτησαν να καταθέσει στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και όχι ως προστατευόμενος μάρτυρας.

"Δεν δέχθηκα να πάω στο τέλος στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και αποφάσισα δέκα ημέρες πριν και να ενημερώσω την πατρίδα μου" τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Δείτε το βίντεο: