Η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία επιείκεια σε όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα ή εξουσία, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Φάμμελος. «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή έχουν εμπειρία, ώστε και αυτό το ζήτημα να επιλυθεί γρήγορα και χωρίς να δημιουργεί κανένα πολιτικό παράδοξο, είτε εντυπώσεων είτε καθυστερήσεων. Η άποψή μας είναι μία: Καμία επιείκεια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Novartis είναι ένα μείζον ηθικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, αναμφισβήτητα διεθνές, και για αυτό θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. «Αλλιώς κινδυνεύουμε να χρεώσουμε σε όλο το πολιτικό σύστημα την ευθύνη γι’ αυτή την ατιμία» προειδοποίησε.

Στη συνέχεια ο κ. Φάμμελος τόνισε ότι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές θα τεθούν διλήμματα και επί της ηθικής και επί της ουσίας της άσκησης της πολιτικής: «Δεν ήμασταν εμείς η κυβέρνηση που επέτρεψε να δίνονται με αέρα δάνεια 15 εκατ. ευρώ σε καναλάρχες. Εκτός από άδικες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπήρχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις έντονη διαπλοκή. Ποιοι επέτρεψαν την ανομία, τα παιχνίδια με νταβατζήδες όλων των ειδών - και χρησιμοποιώ τους δικούς τους όρους. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα» ανέφερε.

Σχολιάζοντας δε την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ, είπε: «Νομίζω ότι η χθεσινή κίνηση του κ. Μητσοτάκη, κάποιοι λένε και αντικαταστατική, να διαγράψει τον κ. Αντώναρο έχει αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι μέσα στη ΝΔ. Είναι ένα εσωτερικό θέμα της ΝΔ. Η απόδειξη ότι δεν έχει στηθεί τίποτα από την κυβέρνηση είναι η συζήτηση που γίνεται σήμερα εσωτερικά στη ΝΔ».

Απαντώντας τέλος στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο για «αλά καρτ» στάση της αντιπολίτευσης, που προσβάλλει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. «Εμείς δεν έχουμε καμία παρέμβαση, έχουμε πολιτική τοποθέτηση και ποτέ δεν κρυφτήκαμε απέναντι στους δικαστές και απέναντι στο ΣΤΕ» κατέληξε.