«Αντικαταστατική και άκυρη» χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος, την διαγραφή του από το κόμμα, με απόφαση του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λίγες ώρες μετά την διαγραφή του, ο κ. Αντώναρος προχώρησε σε δήλωση, την οποία έκανε γνωστή μέσω Facebook. Όπως έγραψε, με την κίνηση αυτή «παραβιάσθηκαν κατάφωρα» οι «αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις» της κεντροαριστεράς παράταξης στην οποία ανήκει από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος επισήμανε πως ενημερώθηκε για τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. μέσω των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, ενώ υπογραμμίζει πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».