«Απολύτως ψευδείς» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, τις μαρτυρίες που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση Novartis.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για «στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση», ενώ επισημαίνει ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα, ο διοικητής της ΤτΕ προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα ή άμεσα, ωφέλησε την Novartis.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια», ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι «μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».

Υπενθυμίζει δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία τριετία, αλλά αποσαφηνίζει ότι δεν πτοείται από τις επιθέσεις και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. «Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του άρθρου του.