Αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τη στάση του Πάνου Καμμένου, των υπολοίπων κομμάτων αλλά και το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Αταίριαστοι", ο κ. Κουρουμπλής είπε για τον Πάνο Καμμένο: «Ο Καμμένος είναι ένας πατριώτης, έντιμος άνθρωπος, δεν θα γίνει Σαμαράς, αυτό πιστεύω, όμως η ζωή θα δείξει».

«Αντιλαμβάνομαι ότι στο περίπου τα πολιτικά κόμματα έχουν την ίδια άποψη για το ζήτημα» είπε ακόμα ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας πως το θέμα είναι αν «θέλουμε να υπάρχει αυτό το κράτος», «Γενικά, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και σε περίπτωση που καταρρεύσει αυτό το κράτος θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα. Πρέπει κι αυτοί να το καταλάβουν ότι οι μόνοι που δεν τους απειλούν είναι οι Έλληνες, άρα να φύγουν από την λογική του αλυτρωτισμού ώστε να φτάσουμε σε μία σύνθετη ονομασία», είπε.

Ακόμη, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε μιλώντας για το μεταναστευτικό και την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία πως γεωστρατηγικά η χώρα μας είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και πρέπει να προσέξουμε.

Σε σχόλιο του για την κίνηση του πρωθυπουργού να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τον Αρχιεπίσκοπο αλλά όχι τη Βουλή και τα κόμματα, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «ο πρωθυπουργός δεν κρύβει τίποτα γι' αυτό και δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με τους αρχηγούς, γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τη θέση της Ελλάδας. Ο αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε γιατί γινόντουσαν κινήσεις από ορισμένους ιεράρχες στη Μακεδονία και ίσως γι'αυτό κρίθηκε αναγκαίο να ενημερωθεί. Όταν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο θα ενημερωθούν οι αρχηγοί».

«Αυτά τα ζητήματα είναι εθνικά, δεν είναι ούτε της κυβέρνησης, ούτε του Καμμένου... Πρέπει να ψηφίσουμε όλοι μαζί για να φύγει η χώρα από αυτή την εκκρεμότητα», υποστήριξε ο κύριος Κουρουμπλής, προσθέτοντας μάλιστα πως «αν πηγαίναμε σε ένα συμβιβασμό για την Κύπρο τη δεκαετία του '70 και του '80 ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα... Όσο τα αφήνεις αυτά τα ζητήματα χειροτερεύουν».

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο της Κυριακής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν δεν είναι ακροδεξιοί και πως ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αγαπά την πατρίδα, ενώ επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως το συλλαλητήριο δεν θα αλλάξει την κυβερνητική γραμμή στο θέμα των Σκοπίων.