Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Χτες το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο, η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» και παρέπεμψε σε βίντεο στο οποίο η κ. Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, πως το όνομα «Νέα Μακεδονία» θα μπορούσε να είναι, εν μέρει, γεωγραφικός προσδιορισμός.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του», ήταν η απάντηση της ΝΔ.

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ έδωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου. «Η κ. Μπακογιάννη διερωτάται ποια είναι η θέση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το Σκοπιανό. Το λέμε για τελευταία φορά: Η θέση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου είναι απόλυτα ξεκάθαρη και αντίθετη από τη θέση της κ. Μπακογιάννη, που θέλει την παράδοση του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια. Η κ. Μπακογιάννη ας ρωτήσει τη νέα Νέα Δημοκρατία» ανέφερε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.