Την άποψη πως δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικία και μάλιστα εισοδημάτων που είναι χαμηλά και είχαν υποφέρει την προηγούμενη περίοδο εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Ρήγας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και μάλιστα εισοδημάτων που είναι χαμηλά και είχαν υποφέρει την προηγούμενη περίοδο. Οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση και οφείλουν και πρέπει να δώσουν όλα τα στοιχεία και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς των κακοπληρωτών ή αυτών που έχουν αποκρύψει εισοδήματα".

Σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Η ΝΔ δεν πρέπει να κρύβεται και να παίζει με εθνικά ζητήματα, εμείς δεν το έχουμε κάνει ποτέ και έχουμε και σταθερές θέσεις. Τα συλλαλητήρια και ο τόνος που δόθηκε νομίζω έχουν μια ακροδεξιά και υπερεθνικιστική κατεύθυνση. Θεωρώ δεν εκφράζουν το σύνολο και την πλειοψηφία των πολιτών. Δεν ευθύνονται οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν και ο τρόπος που καπελώθηκε δεν είναι σωστός".

Ακόμη, σχολίασε την στάση του Πάνου Καμμένου λέγοντας: "Ο κ. Καμμένος έχει μια άποψη, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Είναι ένα δείγμα πως λειτουργούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας".