Ν. Παππάς: Οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων άφησαν 500.000 πολίτες χωρίς τηλεόραση

|
THESTIVAL TEAM

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την πρωτοβουλία για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος που έχουν 500.000 κάτοικοι των λεγόμενων «λευκών περιοχών».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση για να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Χείρα βοηθείας» τείνουν και οι Δήμοι στην καταγραφή των περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο της ΓΓΤΤ. Τα στοιχεία που προκύπτουν μεταφέρονται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία θα οριστικοποιήσει τα σημεία παρέμβασης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επισήμανε ότι «οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, τόνισε πως «μία ακόμα εκκρεμότητα ετών βαίνει αισίως προς επίλυση. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πολύ σύντομα –και πάλι- πρόσβαση στα βασικά αγαθά της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Δικαιώματα που τους είχαν αφαιρεθεί από τη στρεβλή διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή ευρυεκπομπή».

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, είναι ο εξής: https://tinyurl.com/Lefkesperioches

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.