Για πατριδοκάπηλους και νοσταλγούς του ναζισμού, που έδωσαν τον τόνο στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, τον τόνο δεν έδωσαν οι χιλιάδες πολίτες οι οποίοι αξιοποίησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαφωνία και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις, τους φόβους τους για τις εξελίξεις, αλλά οι πατριδοκάπηλοι και οι νοσταλγοί του ναζισμού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης.

«Εικόνες από κακές στιγμές της Ιστορίας συνόδευσαν το χθεσινό συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη» τονίζει και προσθέτει: «Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία βουλευτών, στελεχών, μελών και υποστηρικτών της υπόδικης Χρυσής Αυγής σε ένα κρεσέντο φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Αυτά τα στοιχεία ήταν που ανέλαβαν και τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, κι αυτό φάνηκε από τους ομιλητές, τις ομιλίες και το όλο πλαίσιο της εκδήλωσης. Πώς μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι κραυγές του κεντρικού ομιλητή, στρατηγού ε.α., Φράγκου Φραγκούλη; Όμως οι ακροδεξιές συμμορίες δεν έμειναν στα λόγια αλλά πέρασαν και σε πράξεις:

- Βεβήλωσαν το μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Εβραίων συμπολιτών μας, στην πλατεία Ελευθερίας.

- Πυρπόλησαν το νεοκλασικό κτίριο στη Λεωφόρο Στρατού 19 με Σαρανταπόρου, όπου στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia.

- Προπηλάκισαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τάσσεται στο πλευρό των αγνών πατριωτών, οι οποίοι αποτελούν τη πλειοψηφία των πολιτών και οι οποίοι αντιτίθενται στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό και το μίσος».

Επίσης, καλεί τους βουλευτές οι οποίοι παρέστησαν στο συλλαλητήριο «να καταδικάσουν τις χωρίς εξαίρεση επιθέσεις των ομιλητών εναντίον των θεσμών, του πολιτικού συστήματος, αλλά και των ίδιων των πολιτικών».