«Η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα» σημειώνει σε μήνυμά της η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε το "παρών" στο σημερινό συλλαλητήριο, η κα Τσαρουχά σημείωσε σε γραπτή της δήλωση:  "Τώρα που δίνουμε ξανά, όλοι μαζί ενωμένοι, τη διαπραγματευτική μάχη, με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, υπογραμμίζω για άλλη μία φορά τη θέση που μου επιβάλλει η θέση μου ως Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης και ως Ελληνίδα: Η ελληνική λέξη «Μακεδονία» σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.

Η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να διαφυλαχθεί η αδιαπραγμάτευτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια, για να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός και οι όποιες επεκτατικές βλέψεις άλλων κρατών, διαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ειρήνη, είναι ιερή και δίκαιη".

Απευθυνόμενη στους βόρειους γείτονές μας, η κα Τσαρουχά σημείωσε: "Η κυβέρνηση των Σκοπίων οφείλει να αποκηρύξει πλήρως και με όλους τους τρόπους τις αλυτρωτικές θέσεις του παρελθόντος και κάθε προσπάθεια υπεξαίρεσης της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας.

Το πρόβλημα της ένταξης ή όχι των Σκοπίων στις στρατηγικές συμμαχίες του πλανήτη, εξαιτίας της άρνησής τους να δεχτούν τις δίκαιες και αυτονόητες απαιτήσεις μας, δεν είναι πρόβλημα της χώρας μας! Η κυβέρνηση των γειτόνων μας είναι αυτή που οφείλει να βρει τις λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τους βοηθήσει".

Η κα Τσαρουχά καταλήγει σημειώνοντας ότι στηρίζει τον αγώνα της Κυβέρνησης όπως και το δικαίωμα των Πολιτών να τοποθετούνται ξεκάθαρα και να δηλώνουν την εθνική τους συνείδηση.