Την ανησυχία του για το αν θα βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην κάνει μυστική διπλωματία στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του "1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης" ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε πως «βλέπω από την άλλη πλευρά, τη σκοπιανή πλευρά, να συνεχίζεται εμπράκτως -πέρα από τις δηλώσεις τους- μία στάση που μάλλον δεν θυμίζει ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις. Η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια, έχει διανύσει τη μισή απόσταση. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό τους. Αν δεν το κάνουν, δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε για τίποτα άλλο. Τα περί δήθεν ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας, τα περί δήθεν ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες. Θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους, θα αλλάξουν τα βιβλία τους; Θα κάνουν μια δημόσια αποκήρυξη όλων αυτών των αλυτρωτικών θέσεων που βασίζονταν στην πλαστογραφία της ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας της Μακεδονίας;», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν δεν γίνουν αυτά είναι δυνατόν να έχουμε επιδοθεί όλοι, στο εσωτερικό της χώρας, σε μια πλειοδοσία πατριωτισμού και ο καθένας να λέει τι θα κάνουμε εδώ και εκεί; Ας πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας μας ενημερώσει η κυβέρνηση με ποια θέση προσέρχεται. Με τη θέση του κ. Καμμένου ή με τη θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά;», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr: