Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιο του ο Περισσός κάνει λόγο για δικαιολογίες του Τσίπρα για την κατάντια -όπως αναφέρει- της αριστεράς ενώ μεταξύ άλλων τον ταυτίζει με το κατεστημένο και το κεφάλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογηθεί στον αριστερό κόσμο που τον ψήφισε για το γεγονός ότι έχει καταντήσει η ''αριστερά'' της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ και υλοποιεί τα βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου. Στην προσπάθειά του αυτή καταφεύγει στη γνωστή δικαιολογία όλων των συμβιβασμένων στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, στο δήθεν ''ρεαλισμό''.

Ευτυχώς που στον τόπο αυτό υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που δεν ακολούθησαν το ρεαλισμό της κυβερνητικής καρέκλας, άλλα αυτόν της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ό,τι κατέκτησε ο λαός, το κατέκτησε με αυτό το ρεαλισμό. Ενώ, η τύχη των δυνάμεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι να τους επαινούν μόνο οι εκπρόσωποι του κατεστημένου.

Όσο δε για τη ''φωτιά της μάχης'' στην οποία έχει δήθεν ριχτεί ο κ. Τσίπρας, του συστήνουμε να μη μετράει το μπόι με τον ίσκιο του».