Ο ΟΗΕ ευχαριστεί τον Μουζάλα για τη συνεργασία στο προσφυγικό

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Επιστολή απέστειλε ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικά Θέματα, Ahmed Al-Meraikhi, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια αποστολής του στην Ελλάδα.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει καταβάλει υπερβάλλουσες προσπάθειες κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για τη χώρα, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην προσφυγική κρίση». Επίσης, σημειώνει ότι «ο μόνος νόμιμος δρόμος προς τα εμπρός είναι η επανεγκατάσταση, εν τούτοις η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις μεταναστευτικές ροές».

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δεσμεύεται να μεταφέρει την εμπειρία του από την Ελλάδα στην Ομάδα Μεγάλων Δωρητών για τη Συρία (Syria Top Donors’ Group) κατά την επόμενη συνάντησή τους προκειμένου να προωθήσει την ανθρωπιστική δράση «και να φωτίσει τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.