Ν. Βούτσης: “Όχι, όχι, όχι” σε δημοψήφισμα για Σκοπιανό

|
THESTIVAL TEAM

Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθιστώντας σαφές πως το επίκεντρο των αποφάσεων για το ονοματολογικό θα είναι το κοινοβούλιο.

«Όχι, όχι, όχι» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους για το αν υπάρχει ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος όπως πρότεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Βούτσης αντέτεινε, μάλιστα, ότι το «επίκεντρο» για το θέμα θα είναι η Βουλή. Ερωτηθείς δε για το αν βλέπει λύση μέχρι τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Βουλής απεκάλυψε μπορεί να έχουμε εξελίξεις και νωρίτερα αρκεί να υπάρξουν οι προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το news247.gr, ο κ. Βούτσης επιτέθηκε, όμως, και στους ακραίους στην Ελλάδα που δεν επιθυμούν λύση. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πολιτικές δυνάμεις οι οποίες «τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM από τον Γκρουέφσκι και άλλους για να μην υπάρξει λύση». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τέτοια αναχώματα και στην Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση» για λύση σε σύγκριση με αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια αλλά τόνισε ότι σήμερα οι συσχετισμοί στην πΓΔΜ έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τη λύση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.