Στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σήμερα ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας για αυτόν με κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Θέμα 104,6, ο κ. Ζουράρις δήλωσε πως «χθες που τον γνώρισα για καμιά ώρα, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερος, από ό,τι πίστευα» και πρόσθεσε πως «είναι ένας νεαρός σοφός, έχει μια φιλοπατρία, ήταν σαν ένας καλός γιος μου, ήταν πράος, μειλίχιος».

Ωστόσο, ο κ. Ζουράρις, απέφυγε να μιλήσει για τις υβριστικές δηλώσεις του κατά του Άρη και του Ολυμπιακού, οι οποίες τον οδήγησαν τελικά στην παραίτηση. «Αυτά θα τα πω το βράδυ στον φίλο μου τον Κυριάκο Θωμαΐδη (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) που είναι και Αρειανός», αρκέστηκε να πει.

Ερωτηθείς για το τι ομάδα είναι, απάντησε με το γνωστό του ύφος: «Εκδοροσφαγεύς, ΠΑΟΚάρα. Και μυαλό να είχαμε, που δεν έχουμε, πάλι ΠΑΟΚ θα είμαστε».

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει γεωγραφική ονομασία, η ονομασία είναι πάντα πολιτική» για να προσθέσει: «Οι μεν Αμερικάνοι νομίζουν ότι μ' αυτόν τον τρόπο μπορούν να δυσκολέψουν την επιστροφή της επιρροής της Ρωσίας στα Βαλκάνια και φαίνεται ότι θέλουν μ' αυτόν τον τρόπο να παρεμποδίσουν την εγκαθίδρυση της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή».

Τέλος, για τον υπουργό Εξωτερικών είπε: «Ξέρω την φιλοπατρία του Νίκου Κοτζιά και ξέρω την βαρύνουσα επιστημονική του κατάρτιση».