Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά πως το κόμμα του δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη ο κ. Κατσίκης ανέφερε: «Αυτό που λέμε, είναι ότι δεν θα δεχθούμε τον όρο "Μακεδονία" ούτε σε σύνθετη ονομασία ούτε σε γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουμε και μάλιστα θα προσπαθήσω να ανέβω στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχω στα συλλαλητήρια».

Παράλληλα αναρωτήθηκε «γιατί δεν είναι σωστό να γίνει ένα συλλαλητήριο στο οποίο να εκφράσει ο λαός της βούλησή του; Αν το συλλαλητήριο πρόκειται να επηρεάσει την απόφαση που θα πάρει η πολιτεία τότε καλώς γίνεται.».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή επεσήμανε ότι είναι λίγος ο χρόνος ο οποίος δίνεται στους βουλευτές να μελετήσουν 1500 σελίδες: «Οι πέντε συνεργάτες μου, συν δυο εθελοντές, μοιράσαμε τις σελίδες και μελετάμε άρθρο προς άρθρο έτσι ώστε να το έχουμε διαβάσει μέχρι τη Δευτέρα που είναι η ψηφοφορία».