Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η πουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη,  τον οποίο κατηγόρησε ότι από «υπουργός των απολύσεων» διεκδικεί τώρα τον ρόλο του «πρωθυπουργού - δημοπράτη», αφού βλέπει το Δημόσιο σαν «φιλέτο προς πώληση».

Κατά την τοποθέτησή της επί του κρατικού προϋπολογισμού από το βήμα της Ολομέλειας, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι του χρόνου «θα είμαστε εδώ για τον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος και θα οδηγήσει στην μεταμνημονιακή εποχή με σταθερά βήματα».

«Συζητούμε τον τελευταίο προϋπολογισμό της χώρας μας σε καθεστώς επιτροπείας και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να αρχίζουμε να υλοποιούμε τον στρατηγικό μας στόχο. Δηλαδή, τον οδικό χάρτη της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, χωρίς επιστροφή, ώστε οι πολλοί, που έκαναν τις πολλές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια, να αποκτήσουν τα περισσότερα οφέλη. Να γίνουν αποδέκτες της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αποκαθιστούμε, λοιπόν, αδικίες και διασφαλίζουμε ότι αυτές δεν θα επαναληφθούν. Λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα κατοχυρώνουμε πως οι λύσεις αυτές θα έχουν διάρκεια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικεντρώθηκε στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έγινε πράξη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι «εντέχνως απαξίωσαν το Δημόσιο».

Η ίδια αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απέχθεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς κάθε τι δημόσιο, «γιατί έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια και γιατί είναι τεράστια η απόσταση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

«Τι μας είπε χθες πάλι λοιπόν; Ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ, διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού - δημοπράτη. Δήλωσε δημόσια την πρόθεσή του να εκχωρήσει τη δημόσια παιδεία, υγεία, εποπτεία και διοίκηση, με κριτήριο την καλύτερη οικονομική προσφορά. Εκχωρώντας δομές, ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες, μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε ιδιώτες», παρατήρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προσέθεσε πως το Δημόσιο «δεν είναι φιλέτο προς πώληση», ούτε ευκαιρία «για αύξηση του ύψους των λογαριασμών κάποιων σε φορολογικούς παραδείσους».

Αναφερόμενη στους στόχους της κυβέρνησης για τον δημόσιο τομέα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και προανήγγειλε από το νέο έτος την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης ενός στρατηγικού έργου για το Δημόσιο: Του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), που περιλαμβάνει την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Το υπουργείο μας, με την απαραίτητη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, θα υλοποιήσει όλα τα αναγκαία έργα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου. Σε έναν χρόνο από σήμερα, τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ώστε να αποτελέσει πράγματι το όχημα για τη μετάβαση στη νέα εποχή», σημείωσε τέλος η υπουργός.