Τη βεβαιότητα πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι -σε αντίθεση με το πώς λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια- όταν η οικονομία μπορεί και κάνει μία καλύτερη επίδοση, επί των ημερών μας, εμείς, αυτό το πλεόνασμα θα το διανέμουμε εκεί που εκτιμούμε ότι πονάει ο κόσμος περισσότερο»

Σχολιάζοντας την κριτική, που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση περί επιδοματικής πολιτικής προεκλογικού χαρακτήρα ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε: «Αυτά τα ακούγαμε και πέρυσι, όταν δώσαμε το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους. Λέγανε ότι επειδή δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε, δεν θα κλείσει η β' αξιολόγηση, θα πάμε σε εκλογές μέχρι την Άνοιξη του 2017. Ήδη κοντεύουμε να πούμε καλή χρονιά για το 2018. Βεβαίως δεν μπορούμε να τα καλύψουμε όλα και το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε κάποια εκατομμύρια συμπολίτες μας και το βοήθημα στους νέους ανθρώπους θα δοθεί. Αυτά είναι μικρές ανάσες οξυγόνου, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν συνδέονται με πολιτικές εξελίξεις και εκλογές».

Παράλληλα, διαμήνυσε πως  «οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας, όταν θα έχει κλείσει και ο συνταγματικός τίτλος της εντολής, αλλά και η χώρα θα βρίσκεται καθαρά εκτός μνημονίων, εκτός επιτροπείας, σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φάση οικονομικής ανάπτυξης και με την ανεργία τουλάχιστον δέκα μονάδες κάτω από τον Γενάρη του 2015».

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Ζαχαριάδης διευκρίνισε: «Δεν είναι απλώς επιδοματική, αλλά όταν υπάρχει μία υπερεκτέλεση του πλεονάσματος ή μία υπεραπόδοση της οικονομίας διανέμουμε αυτό που περισσεύει, γιατί όπως το εξηγήσαμε και πέρυσι, αν δεν το κάνουμε στην τρέχουσα χρονιά, την επόμενη χάνεται». «Με νομοθετικές παρεμβάσεις», εξήγησε, «προσπαθούμε σε μόνιμη βάση να ανασυγκροτήσουμε το σύστημα Παιδείας, το σύστημα υγείας, τις κοινωνικές υποδομές, διευρύναμε και δημιουργήσαμε το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης».