Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με αφορμή και τις παροχές που εξήγγειλε για την Δυτική Αττική από το συνέδριο που διοργάνωσε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, εξαπέλυσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Μητρόπουλος είπε για τον πρωθυπουργό ότι «έχει γίνει τεχνίτης του λαϊκισμού καθώς έχει πάρει τα χαρακτηριστικά του υστεροπασόκου, του λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ».

Σχολίαζοντας ειδικά τον «μποναμά» για τους νέους ανέργους που εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι τα 20 εκατομμύρια για τη χρηματοδότησή του προήλθε από την κατάργηση «των τεσσάρων επιδομάτων των αθλίων. Κάνουν αναδιανομή της φτώχειας».

«Πρόκειται για μια συσσιτιογόνα ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι προοπτική για τους νέους» είπε ο πρόεδρος της της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

«Σε μια καταρρέουσα οικονομία και ιδιαίτερα σε βιομηχανικές ζώνες με τα δεινά που έχουν υποστεί δεν πείθεις όταν εξαγγέλλεις αυτά σε έναν χρόνο προ εκλογών» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς για το ύψος των συντάξεων των επόμενων ετών ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που θα επηρεάζει το ύψος των συντάξεων θα είναι η νέα αγορά εργασίας που παράγει φτηνή απασχόληση ενώ κυριαρχεί η μερική απασχόληση».

Όσον αφορά τέλος το πλεόνασμα βάσει του οποίου μοιράστηκε φέτος το κοινωνικό μέρισμα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6  ότι «το 80% του πλεονάσματος είναι από κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών στα ταμεία και το υπόλοιπο είναι επιδότηση που έδωσε η Αχτσιόγλου στον ΕΦΚΑ».