Λ. Κανέλλη: Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ο προϋπολογισμός

|
THESTIVAL TEAM

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2017.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κανέλλη σημείωσε πως «ο προϋπολογισμός είναι αθροιστικά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», ενώ πρόσθεσε ότι εμπεριέχει «περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και λιώνει τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους».

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε «casus belli» την μνημονιακή υποχρέωση, που συζητά η κυβέρνηση αναφορικά με τις απεργίες και το 50%+1, λέγοντας ότι «τέτοιο bonus ούτε ο ΣΕΒ το περίμενε».

Ερωτηθείσα για το «αν το 2018 είναι εκλογικό έτος», η κ. Κανέλλη εκτίμησε ότι «μυρίζει εκλογές», ωστόσο σημειώνει ότι «η κυβέρνηση κάνει εκλογές όποτε τα βρει σκούρα».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η Λιάνα Κανέλλη τη χαρακτήρισε «ανισοβαρή» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ασκεί πρωτίστως επικοινωνιακή και δευτερευόντως πραγματική πολιτική σε όλα τα μεγάλα θέματα από την πρώτη μέρα στην εξουσία».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.