Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν το εργαλείο της τρόικας για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο 11ο συνέδριο της ΝΔ.

 «Όταν ακούμε τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί τη ΝΔ για όσα έχουν συμβεί είναι μία τεράστια συκοφαντία. Η ΝΔ έχει κάνει σφάλματα, αλλά υπήρξε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μας κατηγορεί ο κ. Τσίπρας "εσείς που καταστρέψατε την Ελλάδα, που επί των ημερών σας η χώρα έχασε το ΑΕΠ 25% και οι άνεργοι έφθασαν στο 1,5 εκατ.. Ουδέν ψευδέστερο, όταν το ακούνε οι νεοδημοκράτες πρέπει να εξεγείρονται. Τι έγινε το 2009; Έγιναν εκλογές και συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Του Κώστα Καραμανλή για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα με την άλλη, που έταζε λαγούς με πετραχείλια και έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Τι έγινε μετά; Ο κ. Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει λεφτά με αποτέλεσμα να ανέβουν τα σπρεντς και να μπούμε στο μνημόνιο. Την διετία 2010 - 2012 χάνεται το 25% και η ανεργία πηγαίνει στο 28%. Στα 2,5 χρόνια από την στιγμή που αναλάβαμε πετύχαμε να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και το κυριότερο παραλάβαμε μία οικονομία σε ύφεση και την παραδώσαμε την πρώτη σε οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Σήμερα η χώρα είναι η τελευταία σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Η ΝΔ δεν ευθύνεται για την πτώση του 25%, ούτε για την ανεργία την οποία παρέδωσε στο 8% το 2009 και την παρέλαβε στο 28% το 2012» είπε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση «ο οποίος ανέφερε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξε η τρόικα και σήμερα η τρόικα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», για να επισημάνει: «Όμως το εργαλείο για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όταν μια ετερόκλητη συμμαχία δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Η τρόικα είχε σαν μέσο και εργαλείο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μονοπωλούν την κοινωνική ευαισθησία». «Η αριστερά αγαπάει τον λαό στα λόγια, εμείς αγαπάμε τον λαό στα έργα. Περιμένουμε εμείς τον Τσίπρα να μας πει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό; Εμείς δεν αρνηθήκαμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Θυμάμαι τον Τσίπρα να αναρωτιέται τότε στην Βουλή ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Και μετά το έκοψε ο ίδιος. Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς», συνέχισε.