Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των Μουφτήδων στη Θράκη εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως προχώρησαν σε κοινή δήλωση, με την οποία επισημαίνουν τον προβληματισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πως η κυβέρνηση χειρίζεται τέτοια ζητήματα.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση:

ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν, η Κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει θέμα εκλογής των Μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το θέμα ανακίνησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου χωρίς τότε να ανακοινωθεί το περιεχόμενό της.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς δηλώνει σήμερα ότι “δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία”, ενώ και ο ίδιος στις 24 Οκτωβρίου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέτρεψε με τις δηλώσεις του να εκληφθεί ως ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης της ελληνικής Πολιτείας.

Και τώρα, μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εκλογής Μουφτήδων.

Η εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή. Προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα».