Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προσωπική δέσμευση».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως το σχέδιο της ΝΔ έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και ειδικά τους αδύναμους Έλληνες και την μεσαία τάξη. 

Ειδικότερα, όπως είπε, στις άμεσες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.   

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, να οικοδομήσει την  ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία. 

Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθούν οι δανειστές τη μείωση της φορολογίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας».