Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και τους υψηλούς τόνους μεταξύ συμπολίτευσης και Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην παρουσίαση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο».

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. «Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους νέους υπογράμμισε την ανάγκη να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους, ενώ, όπως είπε, η Ν.Δ. θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να τους πείσει ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η πολιτική είναι συμμετοχή και ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες.