Για το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τους Έλληνες επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική μίλησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (και πρώην του ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε σχετικά με το μέρισμα: "Δεν είναι ζήτημα να κάνουμε αναδιανομή εξαθλίωσης. Το ζήτημα είναι να βρούμε δουλειές για τους Έλληνες.

Για τους ελέγχους των Ελλήνων επιβατών στα αεροδρόμια της Γερμανίας ο κ. Χρυσόγονος είπε: «Μιλάμε για διαδικασία ανάκρισης, ποιος είσαι, πού πας από Γερμανούς αστυνομικούς» είπε και συμπλήρωσε πως «τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και χειρότερο, πρόκειται για παράβαση και του πνεύματος της Συνθήκες Σένγκεν, μας αντιμετωπίζουν όπως εκείνους που έρχονται από αιγυπτιακά και τουρκικά αεροδρόμια. Στο πλαίσιο του ελέγχου έχουν κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και με αυτό εξετάζουν τις ταυτότητες».

Όσον αφορά στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, ο κύριος Χρυσόγονος δήλωσε: «έχει σίγουρα ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση για την μη υλοποίηση των έργων που μπορούσαν να γίνουν στην Μάνδρα και να σώσουν την κατάσταση» και συμπλήρωσε πως «στην Ευρώπη, θα είχε παραιτηθεί σίγουρα κάποιος» και πως «κάποια που στην προεκλογική εκστρατεία είχε σηκώσει το θέμα, θα έπρεπε να σκεφτεί την παραίτηση».