«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά, γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω "μασάζ" στο "εγώ" σε διάφορους», δήλβσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη «Γυναίκες στην οικονομία» από τη σειρά «Μικρές Εισαγωγές».

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι τα τελευταία 20 χρόνια η σύζυγός του βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο. Σχολίασε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '90, που ήρθαν στην Ελλάδα, ο σεξισμός έχει αυξηθεί στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνία.

Αυτό το απέδωσε στο γεγονός ότι σημαντικά τμήματα του κέντρου και της αριστεράς δήλωσαν ότι στα οικονομικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη δεξιά. Αναφερόμενος στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι το τελευταίο διάστημα ήλθε στην επικαιρότητα λόγω του Χόλιγουντ, όμως οι εργαζόμενες γυναίκες στα εργοστάσια και τα καταστήματα υφίστανται πολύ μεγαλύτερες παρενοχλήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το απέδωσε στο γεγονός ότι οι δουλειές που απευθύνονται σε γυναίκες είναι χαμηλότερες εξειδίκευσης, ενώ απέρριψε την ύπαρξη οποιασδήποτε βιολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων.