Συνεχή αλληλοενημέρωση για το Brexit συμφώνησαν ο Γ. Κατρούγκαλος και ο υπ. Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον υπουργό Επικράτειας του Ηνωμενου Βασίλειου, αρμόδιο για το Brexit, λόρδο Μάρτιν Κάλαναν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τον έκτο γύρο των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνεχής αλληλοενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών των δύο χωρών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.