Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στελεχών της Λαϊκής Ενότητας αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κατήγγειλε ότι τα "μνημονιακά μέσα ενημέρωσης" δεν παρουσιάζουν τέτοια θέματα και υπογράμμισε πως "ζούμε τη μεγαλύτερη ληστεία, τη μεγάλη τραπεζική ληστεία". Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ συμπλήρωσε πως ποτέ δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο σκάνδαλο πουθενά στην Ευρώπη.

Παράλληλα στελέχη της ΛΑΕ, σύμφωνα με το capital.gr, παρουσίασαν στοιχεία που, όπως λένε, αποδεικνύουν ότι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπαίνουν και πρώτες κατοικίες αξίας κάτω των 50.000 ευρώ, σημειώνοντας πως ήδη στην Κόρινθο ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την πρώτη της κατοικία ύψους 43.000 ευρώ.

Αναλυτικά στοιχεία παρουσίασε ο δικηγόρος και στέλεχος της ΛΑΕ Δημήτρης Σαραφιανός, ενώ από την πλευρά του ο Παντελής Βελόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο Ναύπλιο, τόνισε ότι διώκεται δικαστικά για τις ενέργειές του να εμποδίσει τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Τέλος, με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναφορικά με την αυτόφωρη διαδικασία σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για κατάπτυστο νομοσχέδιο και διεμήνυσε πως οι κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν.