Η παιδική φτώχεια ανάγεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ενώ η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπισή της, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος παρέπεμψε στα στοιχεία της Eurostat που αποδεικνύουν ότι το 2016 το 36% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμετώπιζε κίνδυνο φτώχειας ή σοβαρών υλικών στερήσεων.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την επικύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του 2015, ο κ. Χουλιαράκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση της Ευρωζώνης και στην τρίτη χειρότερη της Ε.Ε. σε αυτό τον τομέα.

Υπογράμμισε, δε, ότι το «κοινωνικό μέρισμα» μειώνει την φτώχεια κατά 1,4%, ενώ όπως πρόσθεσε, και ο Προϋπολογισμός του 2018 περιλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο κ. Χουλιαράκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι ενισχύονται τα οικογενειακά επιδόματα κατά 160 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούνται τα σχολικά γεύματα με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ και επεκτείνονται τα προγράμματα παιδικών σταθμών κατά 30 εκατ. ευρώ.